Makelaarskantoor Barnsteen
Makelaarskantoor Barnsteen
Mercuriusstraat 9 Haarlem - Barnsteen Makelaars en Taxateurs
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Omschrijving

Welkom in deze super sfeervolle jaren ’30 woning op een toplocatie, met vrij uitzicht over het groene Zaanenpark! Dit gezinshuis aan de Mercuriusstraat 9 in Haarlem barst van het karakter, met originele details zoals glas in lood, elegante paneeldeuren, een granitovloer en prachtig tegelwerk in de vestibule – alles liefdevol bewaard.

De woonkamer is een heerlijke plek met volop ruimte. Dankzij de originele schuifseparatie (ensuite deuren) kun je de voor- en achterkamer van elkaar scheiden. Ideaal om de ruimte knus en efficiënt te verwarmen, of om wat rust te creëren als de kinderen bijvoorbeeld in de andere kamer spelen. Beide kamers hebben bovendien een marmeren schouw, wat extra charme geeft. In de voorkamer stook je een gezellig vuurtje in de houtkachel. In de achterkamer vind je openslaande deuren naar de zonnige achtertuin op het westen, waar je de hele dag van de zon geniet. Ook de open keuken biedt toegang tot de tuin, perfect voor als je snel even naar buiten wilt.

De eerste verdieping heeft twee ruime slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot een balkon. De slaapkamer aan de voorzijde biedt een prachtig uitzicht over het Zaanenpark. Daarnaast is er een knusse extra kamer, perfect als werk- of kinderkamer. De badkamer is van alle gemakken voorzien met een ligbad, douche, wastafel en toilet.

De tweede verdieping is in 2021 geheel vernieuwd. Hier vind je twee prachtige slaapkamers, waarvan één met een sfeervolle slaapvide, en een tweede moderne badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Op de overloop bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en de nieuwe Nefit Trendline cv-ketel (2023). De woning is helemaal toekomstbestendig met vloerisolatie (2020), dubbele beglazing (deels HR, deels HR++), en 9 zonnepanelen (370 Wp per stuk).

De woning bevindt zich in de geliefde Planetenbuurt, bekend om zijn brede, kindvriendelijke straten en het rustige karakter. De brede stoep voor het huis nodigt uit tot ontmoetingen met de buurt. Bij mooi weer zitten hier veel buren gezellig voor hun huis, kinderen spelen op straat en iedereen geniet van een kopje koffie buiten – iets wat de huidige bewoners ook jarenlang met veel plezier hebben gedaan op een bankje voor het huis.

Het Zaanenpark, direct voor de deur, is de groene long van de buurt. Dit park is perfect voor wandelingen, sporten of gewoon lekker ontspannen in het gras. De speeltuin in het park maakt het ook voor kinderen een favoriete plek om te spelen.

Kortom: een unieke, karaktervolle gezinswoning op een toplocatie in een gezellige buurt, waar oud en nieuw perfect samenkomen. Hier wil je wonen!

– Jaren ’30 gezinswoning met vijf slaapkamers en twee badkamers
– Kindvriendelijke woonomgeving
– Originele jaren ’30 details behouden
– Voor- en achterkamer met originele suitedeuren
– Openslaande deuren naar zonnige tuin
– Moderne open keuken
– Vloerisolatie en dubbele beglazing
– Nefit Trendline cv-ketel (2023)
– 9 zonnepanelen (370 Wp)
– Tweede verdieping verbouwd in 2021
– Buitenschilderwerk uitgevoerd juni 2024
– Geweldige locatie, tegenover het Zaanenpark
– Geen overburen, vrij uitzicht
– Winkels en openbaar vervoer op loopafstand

Interesse in deze woning? Schakel uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op de website van Copaan en op Funda.

Kenmerken

  • Woonoppervlakte: 127 m2
  • Perceeloppervlakte: 117 m2
  • Slaapkamers: 3 kamers
  • Bouwjaar: 1933
Meer lezen

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je vragen over onze mogelijkheden? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur

"*" geeft vereiste velden aan